Trin 1

Guide: Køb af domænenavn

Denne guide viser dig, hvordan du køber dit domænenavn og tilhørende DNS hos Unoeuro. Det er vigtigt, at du altid ejer dit eget domæne, så der ikke forekommer problemer med ophavsret. Hvis du en dag får lyst til at skifte webbureau, vil det også være problematisk, at webbureauet står som ejere af dit domænenavn. 

Hvorfor Unoeuro? Vi anbefaler og anvender altid Unoeuro, da de har en solid oppetid med servere i Danmark samt dansk support. Virksomheden holder til i Skanderborg, og er en del af Zitcom.

 

Bemærk venligst, at denne guide tager udgangspunkt i et domænenavn med ".dk", yderligere kan billederne anvendt i denne guide, være forældet ift. Unoeuros hjemmeside, men at fremgangsmåden formentlig er den samme.

 

Start med at åbne følgende link til Unoeuros hjemmeside - på en ny fane:

Gå til Unoeuro.com

 

Trin 2

Find et ledigt domænenavn

HUSK: Du kan tilføje flere domænenavne, som dit webbureau kan viderestille til det oprindelige domæne.

 

 

I det første felt på Unoeuros hjemmeside, indtaster du dit ønskede domænenavn. (F.eks. købdomænenavn.dk) 

Unoeuro vil dernæst tjekke, hvorvidt dette domæne er ledigt. Hvis ja, skal du angive dine oplysninger og oprette en Unoeuro-konto for at fortsætte til betaling.

 

Trin 3

Betaling

Når du har klaret alt i step 2, er du klar til at betale.

I årene frem vil du blot skulle betale for domænet/domænerne, og dette sker automatisk, hvis du har valgt "Forny automatisk ved udløb" i step 2.

Bemærk at alle dine oplysninger og betalingskortoplysninger nemt kan ændres på et senere tidspunkt via kontrolpanelet hos Unoeuro.

 

Trin 4

Login & registering

I de følgende steps skal du have din mail åben.

Nu vil du modtage 4 mails til den mail-adresse, som du har angivet ved købet.

Den første mail er blot en kvittering for dit køb, som du passende kan gemme til bogføring. 

Den anden mail er vigtig, at du gemmer, da det er dine loginoplysninger til Unoeuros kontrolpanel. Denne mail ville du typisk videresende til dit webbureau.

Den tredje mail gør dig opmærksom på, at du snart vil modtage en mail fra DK-hostmaster, hvori du skal aktivere dit domænenavn hos dem.

Efter en times tid modtager du den fjerde mail fra DK-hostmaster, hvor du skal trykke på "Færdiggør registrering". Dernæst åbnes DK-hostmasters hjemmeside, hvor du blot skal acceptere vilkårene fra DK-hostmaster.

 

Trin 5

Færdiggøre registeringen

Til dette step, skal du have dit nemID klar.

Når du er færdig med step 4, vil du modtage en mail mere fra DK-hostmaster vedr. en bekræftelse af din identitet.

Når du klikker på knappen i mailen, vil du få åbnet DK-hostmasters hjemmeside igen, hvortil du skal logge ind med et nemID.

Bemærk: Det nemID som anvendes til login, vil være personen eller firmaet som juridisk set er ejer af domænet/domænerne.

 

Når du har logget på, vil du skulle godkende, at dine oplysninger er korrekte (hentes fra enten CPR- eller CVR-registeret).

Til slut vil du se en liste over dine domæner, som du har aktiveret.

 

 

Tillykke! Du har nu et domæne!

Hernæst vil der gå et par timer, før du vil kunne besøge hjemmesiden og se en side med Unoeuros logo på.

Du vil modtage en mailbekræftigelse fra Unoeuro, som fortæller, at du snart vil kunne besøge dit nye domæne.

Når du er kommet så langt, skal du blot kontakte dit webbureau og give dem adgang til Unoeuros kontrolpanel.

Trin 6

Opsummering & forståelse

For at hjælpe dig på vej med dit nye domæne, har vi lavet en illustration og beskrevet nogle af de vigtigste punkter, som er gode at have styr på.

DK-Hostmaster: DK-Hostmaster er udbyderen/administratoren af alle domæner, som slutter på ".dk".

Unoeuro: Unoeuro er en virksomhed, ligesom mange andre, som sælger hostingløsninger (serverplads), og herunder domæneregistrering samt styring af DNS. 

DNS: Kan beskrives som et kontrolpanel/vejviser, som hjælper domænet med at finde den server, hvori hele din hjemmeside ligger.

Hjemmeside på en server: Et webbureau laver en hjemmeside, som kommer til at ligge på en server de ejer selv, eller lejer hos f.eks. Unoeuro.

Office365: Er en mailløsning som giver de mest professionelle rammer for din virksomhed.